42. GELENEKSEL SPOR OYUNLARI

uslub@ankara.edu.tr

www.sporoyunlari.ankara.edu.tr

• YARIŞMANIN AMACI:

Fakülte ve Yüksekokul öğrencileri arasında olup öğrencilerimizin kaynaşmalarını, dostluklarını pekiştirmelerini ve fiziksel kapasitelerini artırmalarını sağlamak ve Ankara Üniversitesi ruhunu oluşturabilmektir.

• KATILIMCILAR:

• KATILIM ŞARTLARI:
  1. a) Fakülte veya Yüksekokullarda öğrenci olmak ve bunu belgelemek zorundadır. (Öğrenci kimliği veya öğrenci belgesi bulunmalı)
  2. b) Katılımcıların, organizasyon alanında, sporcu tanıtım formunu ve sağlık beyanını doldurması ve imzalanması zorunludur,
  3. c) Her fakülte veya yüksekokul takımları, katılımda bulunacağı branşın yönetmeliğine uygun spor kıyafetlerini kendileri temin etmekle yükümlüdür.
  4. d) Her takım tek tip forma ile yarışmaya katılmak zorundadır

Not:

i)Turnuvaya katılacak öğrencilerden katılım ücreti alınmamaktadır.

ii)Forması olmayan takımlara, yarışma alanında forma tedarik edilmektedir.

• STATÜ:
  1. Karşılaşmalar tek eleme usulüne göre yapılacaktır.
  2. Karşılaşmalar yalnız erkekler kategorisinde yapılacaktır.
  3. Katılımcılar yalnız fakülte veya yüksekokul adına takım oluşturabilirler.
  4. Kendi fakülte veya yüksekokulunda takımı olan sporcular başka fakülte veya yüksekokul takımında turnuvaya katılamaz.
  5. Bir öğrencinin, kayıtlı olduğu fakülte/yüksekokul dışında bir takımda yer alması için;
  • Öğrencinin katılmak istediği branşta, kayıtlı olduğu fakültesinde/yüksekokulunda takım oluşmaması,
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu fakülte/yüksekokul Sorumlu Spor Öğretim Görevlisinin ve oynamak istediği fakülte/yüksekokul takımının Sorumlu Spor Öğretim Görevlisinin aralarında mutabık olması,
  • Her takımda diğer fakülte/yüksekokullardan en fazla 2 (iki) sporcu öğrenci olması, koşullarının sağlanması gerekmektedir.
  1. Maçlar, birisi kaleci olmak üzere en fazla 5 oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanır. İzin verilen yedek oyuncu sayısı en fazla 7 dir.
  2. Takım listeleri karşılaşmadan önce saha görevlisine verilir ve listeye en fazla ‘12’ oyuncu ismi yazılabilir.
  3. Karşılaşma sonunda eşitlik bozulmama durumunda, uzatma olmaksızın sonuç penaltı atışları ile belirlenir.
  4. Maç boyunca istenilen sayıda oyuncu değişikliği yapılabilir.
  5. Maçlar 15 dakikadan iki devre oynanır, iki devre arası ise 10 dakikadır.
  6. Her fakülte veya yüksekokul öğretim görevlileri veya görevlendirilen ilgili fakülte/yüksekokul öğretim elemanları, turnuva sonuna kadar takımlarının karşılaşmalar esnasında çıkartabilecekleri sorunlardan sorumludur.
  7. Sportmenlik ve kural dışı davranışlar sonucunda Spor Oyunları Disiplin Kurulu’nun alacağı kararlar geçerlidir. (Her ne sebeple olursa olsun kırmızı kart gören oyuncu bir maç cezalıdır.)
  8. Müsabaka ertelemeleri, zorunlu kalınmadıkça yapılmaz. Takımların aralarında anlaşmaları gibi nedenlerle maçlar ertelenemez. Maçlarla ilgili erteleme kararı alma yetkisi Spor Oyunları Organizasyon Kurulu’na aittir.
  9. Yukarıda belirtilen usuller hariç maçlarda Uluslararası Futsal Oyun Kuralları geçerlidir.

Not:

i)Maç saatlerinde Turnuvaya katılan takım oyuncuları izinli sayılacaktır.

• KURUL:

Başkan ve üyelerden oluşan kurul, müsabakalar esnasında ortaya çıkabilecek problemlerin çözümüne karar verir.

BRANŞ SORUMLULARI

Sıra